Inloggen

biljart biljarten software uitslag biljartsoftware uitslagen stand uitslagenverwerking standen score competitie verwerking

spelsoorten anker winnaar nastoot kampioenschap pique rappelleren partijlengte entre wedstrijd effect dedans keulijn rollijn bovenacquit leiplaat carotte biljarderen deelnemer deelnemers

Ruurlo - Geliefde voorzitter District Berkel & Slinge op 77-jarige leeftijd overleden in Ruurlo. Kinderen en kleinkinderen uiten het gemis in mooie brief. Biljart - Aandachtspunten KNBB voor toekomst: benutten maatschappelijke waarde biljarten voor ouderen; ouderen langer behouden voor het biljarten; inzetten op ledengroei in alle leeftijden / aan ons binden van niet-gebonden of niet-competitiespelende biljarters; blijven inzetten op behoud fijnmazig verenigingsnetwerk. Driebanden - Nieuwe naamgever voor Eredivisie gezocht, als opvolger van Buffalo League. Biedingen vanaf ‚ā¨4.000.

www.airports4xp.info
De Mooie Stoot 


Activiteiten


Er zijn voor de komende maand geen activiteiten gepland. In de agenda is een compleet overzicht van de activiteiten terug te vinden.
 

Nieuws


16-03-2015: BILJARD… ('Dockumer')
Het maken van een Biljardť of 'Dockumer', is een lastig iets om te beoordelen.
Dit kan NIET uitsluitend op het gehoor worden beoordeeld. De scheidsrechter moet goed de positie van de ballen in zich opnemen, weten welke lijn wel en niet kan worden gemaakt zonder de bal 'door te drukken'. Hij moet weten hoever de keu een stootbeweging kan maken en de maximaal bereikte stootlengte van de keu waarnemen. De beste positie van de scheidsrechter is in zo'n geval bij voorkeur dicht bij de stoot. In alle overige gevallen kan de scheidsrechter het best zo gaan staan dat hij altijd goed het raken van de eindbal kan waarnemen.
Hierover meer in het komend Reglement DMS. Hieronder staat nog meer......
[druk helemaal rechts op het driehoekig pijltje naar beneden......................]
OfficiŽle KNBB regel: De keu mag NIET (meer) in contact zijn met de speelbal op het moment dat de speelbal de eerst aan te spelen bal raakt. !!!
Dat betekent dat de stootlengte van de keu ALTIJD korter moet zijn dan de afstand tussen je stootbal(bal1)en de aanstootbal(bal2).....Liggen deze beide ballen op 1 cm van elkaar, dan heb je dus maar 9 mm stootlengte voor je keu.
Johan/Hendrik Engels op 16-03-2015