Inloggen

biljart biljarten software uitslag biljartsoftware uitslagen stand uitslagenverwerking standen score competitie verwerking

hartlijn entree liften nastoot biljartwedstrijd aanspeelballen rappelleren ketsen carambole krijt rechteracquit bespeling kamerbiljart tweestootskader hoekvakken doorduwen mikpunt bandstoten kadervak nabeurt

Biljart - Vanavond zal het terras naar verwachting weer open zijn.Afkoelen na een zinderende tropische dag.Gisteravond reed deze Beijumblogger na gedane arbeid even naar het enige en echte café van Beijum.Het voelde nog tropisch aan. Geen zuchtje wind en nog tegen de twintig. Snooker - De Welshman Mark Williams, en de Engelsen Judd Trump en Mark Selby zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales op het World Snooker Championship. Mark Williams had in de tweede ronde de nodige moeite met Stuart Bingham. Williams, de. Biljart - Als gevolg van de corona-uitbraak heeft Senioren Biljart Limmen de competities niet kunnen afmaken. Geen finales, geen prijsuitreiking en een aantal maanden helemaal geen activiteiten. Inmiddels komen de biljarters weer in actie in het biljartpaleis in de Vredeburg. In de locatie geldt een coronaprotocol.

www.airports4xp.info
De Mooie Stoot 


Activiteiten


Er zijn voor de komende maand geen activiteiten gepland. In de agenda is een compleet overzicht van de activiteiten terug te vinden.
 

Nieuws


16-03-2015: BILJARD… ('Dockumer')
Het maken van een Biljardť of 'Dockumer', is een lastig iets om te beoordelen.
Dit kan NIET uitsluitend op het gehoor worden beoordeeld. De scheidsrechter moet goed de positie van de ballen in zich opnemen, weten welke lijn wel en niet kan worden gemaakt zonder de bal 'door te drukken'. Hij moet weten hoever de keu een stootbeweging kan maken en de maximaal bereikte stootlengte van de keu waarnemen. De beste positie van de scheidsrechter is in zo'n geval bij voorkeur dicht bij de stoot. In alle overige gevallen kan de scheidsrechter het best zo gaan staan dat hij altijd goed het raken van de eindbal kan waarnemen.
Hierover meer in het komend Reglement DMS. Hieronder staat nog meer......
[druk helemaal rechts op het driehoekig pijltje naar beneden......................]
OfficiŽle KNBB regel: De keu mag NIET (meer) in contact zijn met de speelbal op het moment dat de speelbal de eerst aan te spelen bal raakt. !!!
Dat betekent dat de stootlengte van de keu ALTIJD korter moet zijn dan de afstand tussen je stootbal(bal1)en de aanstootbal(bal2).....Liggen deze beide ballen op 1 cm van elkaar, dan heb je dus maar 9 mm stootlengte voor je keu.
Johan/Hendrik Engels op 16-03-2015